Ποιοι είμαστε

Ο εκπαιδευτικός φορέας Education Hotel Housekeeping δημιουργήθηκε από τον Νίκο Κουτουλίδη και τους συνεργάτες του το 2011.
Ο Νίκος Κουτουλίδης έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Linköping University στη Σουηδία.

Υπήρξε στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας Pertena Services στην Σουηδία για μια δεκαετία αποκτώντας ειδικές γνώσεις και πλούσια οργανωτική και τεχνική εμπειρεία στο facility management και στις υπηρεσίες καθαριότητας. Είναι απόφοιτος της τεχνικής σχολής Δήμων Σουηδίας σε θέματα καθαρισμού και συντήρησης κτιρίων. Επιπλέον έχει διατελέσει τέσσερα χρόνια εκπαιδευτής στην Partena Skola σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών καθαριότητας.

Η Education Hotel Housekeeping, από κοινού με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του προγράμματος Green Key, οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια περιβαλλοντικής διαχείρισης καθαριότητας και housekeeping για τα στελέχη και το προσωπικό οροφοκομίας και καθαριότητας ξενοδοχείων & καταλυμάτων.

LOGO-GREEN-KEYΟ εκπαιδευτικός φορέας Education Hotel Housekeeping είναι επίσημος εκπαιδευτικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, εθνικού χειρηστή του διεθνούς προγράμματος Green Key.

Η Education Hotel Housekeeping, από κοινού με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθαριότητας και housekeeping για τα στελέχη και το προσωπικό οροφοκομίας και καθαριότητας ξενοδοχείων & καταλυμάτων.

Η οργάνωση και θεματολογία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει στόχο να εξειδικεύσει τα στελέχη των ξενοδοχειακών  μονάδων, στην περιβαλλοντική διαχείριση, νέων καινοτόμων εξοπλισμών και υλικών, αλλά και στην υιοθεσία, τεχνικών και μεθοδολογίας στον τομέα του περιβαλλοντικού καθαρισμού οροφοκομίας (housekeeping), εξοικονομώντας πόρους, όπως ηλεκτρική ενέργεια, νερό και αναλώσιμα υλικά, όπως προβλέπεται από τα κριτήρια βράβευσης με το διεθνές eco label Green Key.

Η εκπαίδευση αποτελείται από το θεωρητικό μέρος αλλά και πρακτικές ασκήσεις χρήσης μηχανημάτων, εξοπλισμών και αναλώσιμων υλικών καθαριότητας. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται συνήθως, με την επιμέλεια των περιφερειακών Επιμελητηρίων,  Ενώσεων Ξενοδοχείων η ιδιωτικών ΚΕΚ,  μπορούν όμως να διεξαχθούν ανεξάρτητα από μεμονωμένες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι δέκα τέσσερις (14) εκπαιδευτικές ώρες, οι οποίες ολοκληρώνονται σε δύο (2) ημέρες.

Η Education Hotel Housekeeping, από κοινού με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του προγράμματος Green Key, διαθέτουν πολύπειρους με ειδικές γνώσεις πιστοποιημένους εκπαιδευτές στο αντικείμενο των συστημάτων καθαρισμού οροφοκομίας. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης καθαριότητας housekeeping, είναι πλήρως επιδοτούμενα από τα προγράμματα ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0,45.